За минулу добу на Рівненщині 217 людей захворіли на COVID-19. Померли двоє, одужали 376. Медики кажуть, хвороба йде на спад. Опорні лікарні заповнені на 35 відсотків. Та все ж важкохворих вистачає. Більше двох сотень людей у важкому стані у лікарнях, 60 у реанімації. Побували там і наші журналісти.

Ольга Рудик місяць пролежала у реанімації міської лікарні Рівного під апаратом штучної вентиляції легень. Розповідає, захворіла на ковід. І день за днем їй ставало все гірше.

Жінка каже, наразі почуває себе набагато краще. Та все ж дихати самостійно ще не може. Таких пацієнтів, як пані Ольга, у реанімації вдосталь. Лікар саме оглядає знімок легень однієї з хворих.

Реанімацію розширили до 24-ох ліжок. Дев'ятеро людей підключені до апаратів штучної вентиляції легень. Медики кажуть, ковід йде на спад. Тому нині потреби у збільшенні ліжкового фонду чи додаткових ШВЛів немає.

Міська лікарня Рівного приймає найтяжчих хворих з коронавірусом. Лікарі кажуть, рятували і таких пацієнтів, у яких були повністю уражені легені.

Загалом зараз 61 один пацієнт з ковід підключений до ШВЛ, у лікарнях Рівненщини. Таких є в області 19. Рівненщина зараз перебуває у жовтій карантинній зоні.

Щоправда, з початку тижня Рівненщина б'є рекорди в Україні за кількістю нових хворих. Але фахівці заспокоюють, все через велику кількість тестувань. Багато людей виявляють із безсимптомним перебігом.

До слова, загальнонаціональний карантин в Україні оголошений до 30 червня. Чи буде він продовжений - залежатиме від поширення коронавірусу. 

Читайте також: Уродженець Рівненщини Віктор Ляшко став міністром охорони здоров`я України