Жителі Городка не можуть дійти згоди через воду. У власниці будинку, що на вулиці Зарічна, вода вкрилася жирними плямами. Помітила це ще в лютому, коли з колодязя витягла відро із забрудненою водою. Винною у цьому вбачає сусідку навпроти. Яка ще у 2016 році звела септик, який і став, за словами жінки, джерелом забруднення води у її колодязі. Чи так це насправді та чи заважає септик й іншим мешканцям будинків на цій вулиці - дивіться у сюжеті Ольги Мосійчук.

Мешканці цього будинку за питною водою доводиться бігати до сусідів. Оскільки ту, яка в колодязі використовує виключно для технічних потреб. Через високий вміст нітратів у воді.

До сільської ради жінка та ще 2 жителів Городка зверталися ще у 2016 році з проханням заборонити зводити септик сусідці, яка мешкає навпроти, тому що відстань між септиком та їхніми колодязями 7, 19 та 35 метрів.

У сільській раді, каже пані Наталія, скаргу розглянули та винесли рішення заборонити будівництво. Але поки рішення ухвалювали септик до того часу вже ввели в експлуатацію.

Натомість сусідка, на яку скаржиться Наталія, своєї провини у забрудненні води не вбачає. Наголошує, має 2 септики, відходи з яких регулярно викачує.

Більше того, обидва септики побудовані згідно з правилами. Тож вода та інші речовини звідти нікуди не просочуються. Щоб це довести демонструє на камеру рівень води у ньому. А тому радить шукати своїй сусідці інші причини забруднення води нітратами. Тим паче, що іншим таке сусідство не заважає.

Тим часом у сільській раді вже організували комісію у складі представників виконкому, благоустрою, земельної комісії та Держпродспоживслужби ,аби взяти воду на аналіз і встановити причину забруднення води в колодязі пані Наталії.

Втім, розташування колодязів та септиків у Городку, додають у сільській раді, рідко відповідає встановленим вимогам. Тому цей конфлікт радять вирішити або мирно, або у судовому порядку.

До слова, результати аналізів будуть відомі приблизно за тиждень. І вже, знаючи причину забруднення води, сільська рада буде вирішувати, як залагодити конфлікт, який трапився між 2 жінками. 

Читайте також: "Ми не спимо, не їмо, щоб в туалет не ходити", - мешканці Рівного про забиті каналізації на Фруктовій (ВІДЕО)