фото: Спілка Православних Журналістів
Суд відмовив у позові прихильникам ПЦУ, які, нібито, за підробленими документами мали намір відібрати Петро-Павлівський храм у громади канонічної Церкви в Сарненській єпархії.

14 травня 2021 року відбулося слухання справи в Березнівському районному суді про усунення перешкод в користуванні релігійною громадою УПЦ села Малинськ Петро-Павлівської церквою, повідомляє РІВНЕ. Голос Церкви. За підсумками судового засідання віруючі УПЦ Московського Патріархату села Малинськ виграли позов, поданий прихильниками Православної Церкви України.

Перехід з Московського Патріархату до Православної Цервки України відбувається добровільно за бажанням більшості вірян. Загалом, на Рівненщині здійснили перехід вже близько 55-ти громад, повідомляє прессекретар Рівненської єпархії ПЦУ протоієрей Василь Рудніцький. За його словами, зараз ситуація із змінами дещо складніша.


«Зараз маємо певний спад переходу парафій. Це пов'язано з тим, що Московський Патріархат тисне на громади і тому громади бояться переходити. Мають навіть певні залякування. Залякують священників, так само і вірян», - повідомляє протоієрей Василь Рудніцький.

Нагадаємо, що нещодавно також траплялися подібні конфлікти між двома релігійними громадами за храм.

Зокрема, мова йде про село Заболоття, Вараського району, де внаслідок сутичок між прихожанами церкву опломбували.

Читайте також: На Рівненщині прихожани воюють за церкву (ВІДЕО)