Перевірка міста на доступність. У Рівному побувала команда Доступно.UA. Вони оглянули кілька закладів, торговий центр, аптеки і державні установи. Деякі об'єкти отримали відзнаки. Проте, були місця, які ревізори назвали небезпечними для маломобільних груп населення. Більше про це в сюжеті Анастасії Ковальчук.

Чи доступне Рівне? Команда Доступно.UA відвідала торгові центри, банки, аптеки і не тільки. Їх оцінювали за шириною вхідних дверей, висотою порогу, якщо він є, а також за наявністю пандусів, вбиралень для людей з інвалідністю. Як зазначає Дмитро Щебетюк, деякі частини міста незручні для пересування. Зокрема, з'їзди на зебру.

Підйоми Дмитро називає ненормативними і незручними. Дорогою помічає чимало перешкод. Прогулянка навіть центральною частиною міста для людей на візках некомфортна, адже постійно потрібно дивитися під ноги, аби не застрягнути.

Рухаємося до драмтеатру. Тут пандус є, однак він, на думку Дмитра, небезпечний.

Однак, в Рівному є кілька доступних аптек, що отримали відзнаки, а також один із торгових центрів. До слова, Команда Доступно перевіряє Рівне вже невперше. ЦНАП отримує другу відзнаку. Тут і пандус, і вказівники. Окрім цього, є й спеціальна вбиральня.

Сусідня будівля - Рівненська обласна державна адміністрація. Заїзд є та інших зручностей для людей з інвалідністю не передбачили. Як і в більшості державних установ міста.

Дмитро Щебетюк розповідає, перевіряють не лише обласні центри. В 2019-му команда побувала в Костополі. Кажуть, він значно доступніший, ніж Рівне.

Читайте також: Електросамокати заполонили Рівне: чи можна їздити проїжджою частиною? (ВІДЕО)