У селі Дядьковичі, Рівненського району, відкрили паліативне дитяче відділення. З'явилось воно на базі районної лікарні. Упродовж року тут тривали ремонтні роботи. Закупили медичне обладнання, облаштували палати та ігрову зону. Усе за кошти благодійників та спонсорів. Вже за день, сюди мають приїхати перші пацієнти із батьками.

Паліативне дитяче відділення, друге в області, сьогодні відкрили в районній лікарні села Дядьковичі. Тут зробили капітальний ремонт, придбали нові комфортні ліжка та інші меблі, облаштували кухню, зручний санвузол. Нині створені усі умови аби важкохворі невиліковні маленькі пацієнти отримували паліативну допомогу, задля підвищення якості їх життя. У відділенні облаштували три палати для шістьох дітей із Рівного та Рівненського району.

Така бригада нині обслуговує 27 дітей. Загалом в області паліативної допомоги потребує понад три сотні важкохворих дітей. Тому майже рік тому, враховуючи гостру потребу у таких медзакладах, за роботу взялися благодійники. Розпочалося все з демонтажних робіт, які на себе взяли волонтери.

За рік за допомогою небайдужих людей та спонсорів створили сучасний заклад. Придбали необхідне медичне обладнання, таке як кисневі концентратори, відсмоктувачі, пульсоксиметри. На усі потреби витратили майже два мільйони гривень.

Крім того, облаштували ігрову зону та кабінет фізіотерапії. Спеціалісти займатимуться із дітьми лікувальною фізкультурою,музикотерапією та кольоротерапією.

Окрім лікаря, медсестер, санітарок, фізіотерапевта та психолога у відділенні працює медичний капелан отець Олександр. Священослужитель каже, усі батьки зіштовхнувшись із невіліковною хворобою у дитини отримують страшенний шок і часто впадають у відчай. І хоч представники церкви не мають відповідей на усі питання таких батьків, вони намагаються підлікувати їх душу.

Крім того, у стаціонарному відділенні паліативної допомоги медпрацівники планують надавати батькам послуги респісу - тимчасового догляду за дітьми без присутності рідних.

Вже за день до паліативного відділення має приїхати перший пацієнт.

Читайте також: У Рівному під час пожежі власник повернувся у палаючу квартиру по домашнього улюбленця