Рівненські лікарки, вчительки, підприємниці та представниці інших професій перевтілилися у фотомоделей. Упродовж двох днів позували фотографу у квіткових капелюшках, віночках та українських вишиванках. Результатом стала виставка світлин "Жінки - краси земної берегині", яку презентували сьогодні у Рівному. Там були і наші журналісти.

У червоному капелюшку та вишиваній сорочці зі світлини посміхається фотомодель рівнянка Тетяна Білецька. У звичному житті жінка працює викладачкою фізики та математики. Каже, з радістю взяла участь у проекті, адже захоплюється авторськими головними уборами, які можуть підкреслити красу кожної жінки.

Без розмірковувань, на пропозицію взяти участь у мистецькому проекті пристала директорка рівненської школи Ольга Тимощук.

Усі жінки на світлинах, а їх понад 50, фотографувалися в унікальних українських віночках та капелюшках із квітами. Їх авторка - відома дизайнерка Ірина Підліпська. Аксесуари для фотосесії попросила Єлизавета Чумак - заступниця голови громадської організації "Спілка жінок Рівненщини", котра і є організаторкою мистецького проекту. Жінка каже, мріяла підкреслити та показати усім красу жінок Рівненщини.

Перевтілення знімала фотографиня Даша Гаврюсева. Розповідає, цей проект, що згодом вилився у виставку світлин для неї теж виявився надзвичайно цікавим. Його особливість - робота не з професійними моделями.

У міському будинку культури виставка світлин триватиме до 20 травня. Вхід вільний, однак жінки організаторки не змогли оминути чужої біди. Усі бажаючі, відвідавши виставку, можуть допомогти зібрати кошти на лікування маленькій рівнянці Марії Бондаренко, яка хворіє на муковісцидоз та постійно потребує дороговартісних медпрепаратів.

Читайте також: У рівненському МБК презентували фотовиставку жінок-берегинь (ФОТО)