Сьогодні, 10 травня, у Міському Будинку Культури Рівного презентують виставку світлин – унікальних образів жіноцтва, в яких підкреслене слов’янське коріння та автентика.

«Показати красу простих українських жінок, які тримають земну кулю».

Ці слова – лейтмотив нового мистецького проєкту «Жінки – краси земної берегині». Належать вони його ідейниці та організаторці пані Єлизаветі Чумак. Вона спільно з громадською організацією «Спілка жінок Рівненщини» сьогодні, 10 травня, у Міському Будинку Культури презентують виставку світлин – унікальних образів жіноцтва, в яких підкреслене наше слов’янське коріння та автентика.

Задум втілився в реальність, завдяки співпраці з відомою українською дизайнеркою Іриною Підліпською, яка створює дивовижні українські віночки та аксесуари, одягаючи у них відомих столичних панянок.

«Я дуже люблю різноманітні головні убори. Прості та креативні, в національному стилі, яскраві та незвичні. А коли на теренах Фейсбуку я побачила роботи дизайнерки з Києва Ірини Підліпської, то просто закохалася в її творчіть. Стала спостерігати за її проектами, за тим, як гарно і з любов’ю вона одягає та фотографує жінок. Так у мене в голові визріла мрія зробити щось подібне і з нашими красунями жінками» – розповідає пані Єлизавета.

Дизайнерка на запрошення рівнянки радо завітала до нашого міста, привезла з собою мистецькі творіння. А далі, за словами учасниць проєкту, усіх очікували два дні неймовірних перевтілень звичайних рівнянок у берегинь земної краси. Над п’ятдесятьма жінками чаклували візажисти, дизайнери, фотограф. Окремого захоплення заслуговує підхід та робота саме фотохудожниці Даші Гаврюсєвої.

Читайте також: Тринадцять жінок з Дубенщини стали "Матерями-героїнями"