Третій рік поспіль у Рівненському міському суді розглядають справу щодо пошуку винних у смерті 12-річного Іллі Омельчука. Хлопчик у 2017 році лікувався в онкогематологічному відділенні, обласної дитячої лікарні. 8 квітня, того року помер. Батьки дитини подали до суду. Адже вважають, винною лікарку, яка неправильно ввела препарат. У протилежному випадку кажуть, їхній син був би живий. На якій стадії розгляд справи у суді, знає Ольга Мосійчук.

Ішов на поправку та готувався через декілька днів летіти за кордон на пересадку кісткового мозку. Але наприкінці першої стадії лікування хлопчику раптово стало зле.

Але лікарка, за словами батьків, сприйняла це як симуляцію з боку дитини. Змусивши його пройтися по коридору, щоб довести, що з ним все гаразд.

Тож назад до палати безсилу дититину уже ніс на руках батько. А лікарка, додає мама хлопчика, пішла додому. Натомість, уже надвечір він потрапив у реанімацію, звідки не повернувся. А коли, зазначає батько, він наступного дня прийшов забрати тіло дитини, лікуюча лікарка поставила йому умови, за яких він може це зробити.

І це викликало у Анатолія Омельчука підозру щодо лікарки. То ж невдовзі він написав заяву у поліцію, а згодом й подав до суду. Проведена судово-медична експертиза, заначає Анатолій Омельчук, встановила, що при кваліфікованій допомозі дитина могла б жити.

Втім, справа розглядається в суді й донині. Антоніна Омельчук зауважує, близько 30 судових засідань з листопада 2018 року не відбулися. Зокрема, й призначене судове засідання на 29 квітня, щодо відводу судді, теж під питанням. Оскільки в судову залу прибули лише потерпілі по кримінальному проваджені та прокурор.

Як повідомив сам Любомир Самелюк, його про судове засідання призначене на 29 квітня у Рівненському міському суді ніхто не повідомляв. І зважаючи на те, що проживає він не в Рівному, прибути на нього не міг. А щодо причини відводу судді, зазначає, їх у нього дві.

Тож суддя Микола Бердій, який розглядає справу щодо відводу судді Яковлєва, приймає рішення перенести судове засідання.

А батьки покійного Іллі сподіваються, що винні у смерті їхнього сина будуть покарані. Альбом із його світлинами, вони усією сімєю переглядають чи не щовечора.

Нагадаємо, що термін притягнення до відповідальності у цій справі мине у квітні 2022 року.

Читайте також: У центрі Рівного продовжується боротьба за землю