Цим займається міська організація Товариство Червоного Хреста. Вони дбають про одиноких жителів обласного центру, вік яких 65+. В основному - це люди поважного віку, які не мають ні дітей, ні родичів та позбавлені піклування. Така програма проходить у 5-ти областях України. Як це відбувалося у нашому місті - дивіться далі у сюжеті.

Рівненські пенсіонери, які в силу життєвих обставин лишися одинокими, отримали допомогу від Товариства Червоного Хреста України. Ця організація більше 100 років підтримує найуразливіші верстви населення та надає допомогу тим, хто її потребує. Сьогодні, 22 квітня, продуктові та гігієнічні набори роздавали самотнім житилям обласного центру, яким більше 65 років.

Пані Ліна не може підібрати слів вдячності, а на очі навертаються сльози. Каже, безмежно вдячна за таку допомогу. Адже у наш час дуже важко вижити за одну пенсію.

До складу цих наборів входять продукти першої необхідності - це крупи, олія, борошно, макарони, цукор, сіль та консерви. До гігєнічного - антисептики, мило, шампунь, білизна, серветки та різна побутова хімія.

Загальна маса усієї допомоги складає 30 тон, з яких 22 тони продуктові набори, розповідає Анатолій Каштан. Усі коробки з продукцією знаходяться на складі місцевого територіального центру. Ця установа веде облік тих осіб, які дійсно потребують такої допомоги.

Старенькі, які отримують набори, просто очам своїм не вірять, що це все для них та щей безкоштовно. Кажуть, приємно, що про них не забувають.

Працівникі червого хреста розповідають, що трапляються поодинокі випадки, коли люди відмовляються брати допомогу, адже думають, що потім їм за це доведеться платити. Хоча їх запевняють, що це не так. Отож, усі одинокі пенсіонери, які мають отримати свої набори, отримають їх до Великодня. 

Читайте також: Полісся Рівненщини у воді: люди обурені, бо її не відкачують