Полісся Рівненщини у воді. Підтоплені людські городи, луги, доходить вода і до будинків. Найбільше страждають селяни у колишньому Дубровицькому районі. Кажуть, вода почала прибувати як розтанув сніг і постійно її більшає через дощі. Люди обурені, кажуть ніхто воду не відкачує. Чому, дивіться далі у сюжеті.

Віталій Новик у гумових чоботях йде до підсобних приміщень у своєму дворі. Відкриває двері у сарай і показує скільки води.

Господарство не тримає бо ніде його зберігати. Боїться підтоплень. Поряд з будинком знаходиться водойма. Чоловік там рибалив. Цьогоріч вода вийшла з берегів і затопила двір.

Водою залиті луги, людські паї та городи. Жителі Полісся кажуть, щороку страждають від підтоплень. Але цьогоріч, як ніколи.

Вода не дійшла до городу Ігора Пляшка. Але от у сусідів плаває і гній на полі.

Хіба човном можна дістатись до входу у насосну станцію, що у селі Висоцьк, колишнього Дубровицького району. Підтоплена і трансформаторна підстанція. Відповідно через відсутність світла, насосна станція не може працювати.

У Рівнеобленерго кажуть, електрообладнення у селі Висоцьк їм не належить. Воно перебуває на балансі регіонального офісу водних ресурсів у Рівненській області. Саме власник і має здійснювати ремонт підстанції.

Дану підстанцію у селі Висоцьк, почнуть ремонтувати вже завтра 22 квітня. Принаймні це у телефонній розмові пообіцяв керівник Північного міжрайонного управління водного господарства Віктор Мельникович.

Додає, цьогоріч на території колишнього Дубровицького району, справді надзвичайна ситуація. Води багато, старі насосні станції не справляються і виходять з ладу. Наразі чотири не працює. Всього їх у районі 16. Єдина аварійна бригада не встигає вчасно ремонтувати, грошей теж бракує. Запевняє, воду відкачають. Зливатимуть її у річки Стир та Горинь. Потім вона потрапить у Прип'ять.

Читайте також: Конфлікт в громаді на Рівненщині: мешканці Підлужного проти нового старости