"Паска для друга". Вже вшосте у Рівному небайдужі рівняни збираються, аби приготувати великодній хліб для воїнів, які боронять наш спокій на Сході країни. Цьогоріч акція набула ще більш особливого значення. 1000 пасок випікати та оздоблювати взялися допомогати волонтерам ветерани війни, які нині проходять реабілітацію у Клеванському обласному госпіталі ветеранів війни. Для них це ще один спосіб передати привіт побратимам, з якими пліч о пліч давали відпір ворогу. Продовжить Катерина Савченко.

У Клеванський обласний госпіталь ветеранів війни Володимир Шаховал потрапив ще у 2018 році. Нині чоловік займається новою для себе справою - допомагає випікати та оздоблювати великодній хліб для побратимів, що зараз боронять нашу державу на Сході країни.

Для виготовлення 1000 пасок довелося підготувати чимало продуктів, розповідає ініціаторка акції "Паска для друга" Любов Романюк.

Вперше шість років тому великодній хліб пекла на домашній кухні із друзями. Нині процес став більш масштабним та особливим, адже до нього доєдналися бійці.

Дмитро Богомолов на сході з самого початку війни. Чоловік готує та передає привіт тим, хто і нині на передовій, аби нам, на мирній території, міцно та спокійно спалося.

Кухарі ж застосовують усі секрети, аби великодній хліб дістався до воїнів свіжим.

Такі акції мають позитивний та навіть лікувальний ефект для усіх її учасників, каже психолог.

Перед тим, як відправити паски на схід, їх освячує священослужитель. Усе за канонами церкви.

Усі паски відправлять на позиції українських військових. Разом із ними до бійців операції обєднаних сил вирушать малюнки і великодні листівки, котрі власноруч для них виготовили школярі області. 

Читайте також: У Рівному на вулиці Басівкутська забрали сміттєві баки: на їх місці утворили стихійне сміттєзвалище