Джерело: Державне бюро розслідувань
Слідчі ТУ ДБР у Хмельницькому, за сприяння ДВБ Нацполіції, затримали заступника начальника одного з відділень поліції в Рівненській області, який за гроші «забезпечував» перевезення алкоголю та тютюну.

За попередньою інформацією, посадовець налагодив схему щомісячного одержання коштів від цивільної особи за непритягнення до адміністративної відповідальності через перевезення алкоголю та тютюну. Крім того, підлеглі поліцейського мали б здійснювати супровід транспортування підакцизних товарів.

21 квітня 2021 року поліцейського було затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі встановлюється причетність інших осіб з числа працівників поліції до вчинення вказаного злочину.

Попередня кваліфікація правопорушення: одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 368 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Рівненська обласна прокуратура, оперативний супровід – УСБУ в Рівненській області.

Читайте також: Рокитнівські рятувальники ліквідували пожежу у приватному господарстві