У Рівному чоловік зробив зі своєї квартири сміттєзвалище. Вже декілька років поспіль він зносить туди різний мотлох. Окрім сміття, чоловік приносить додому поранених птахів, яких ніби-то лікує. Сусіди вже втомилися від постійного смороду та такого сусідства. Кажуть, ніякої управи на нього немає. Тому і звернулися до журналістів, щоб хоч якось висвітлити цю ситуацію. З подробицями Юрій Чорнобривець.

Голуби, ворони та таргани. Все це мешканці 305 квартири однієї із багатоповерхівок Рівного. У ній проживає літній чоловік, який більше 4-ох років стягує до своєї оселі різного виду мотлох. Сміття назбиралося чимало, аж під саму стелю. Та це ще пів біди, розповідають сусіди. Окрім основного хобі, Володимир Батрак, приносить до своєї квартири голубів та ворон, які тим чи іншим чином поранилися. Раніше він їх годував тарганами, але коли птахи загинули, тарганів почав їсти сам пан Володимир.

Сусіди б'ють на сполох, кажуть від такого способу життя чоловіка страждає увесь під'їзд. Ба-більше, хвилюються за своїх дітей, щоб вони бодай не підхопили якусь хворобу. Одна мешканка, не стерпіла такого сусідства і просто виїхала з квартири, тому що там завелися таргани та опариші.

На вхідних дверях квартири чоловіка можна побачити ікони та дивні написи. Деякі стосуються Біблії, інші про притулок для птахів та "штучне м'ясо з берліну без коронавірусу". Сусіди впевнено кажуть, що пан Володимир потребує психічної допомоги, адже адекватній людині така поведінка не притаманна.

Та сам чоловік категорично відмовляється від будь-якої допомоги. Сусіди кажуть, що він просто не усвідомлює, що робить. Вони вже зверталися у поліцію. Правоохоронці відібрали заяву та провели з ним профілактичну бесіду. Самі ж мешканці будинку опинилися заручниками цієї жахливої ситуації, з якої намагаються знайти вихід. А він є, кажуть адвокати, хоча і не простий.

Отож, мекшанцям даного під'їзду не залишається нічого іншого, як звернутися до суду. А поки, вони й надалі змушені терпіти таке товариство. До слова, у 2019 році Рівненський міський суд задовільнив схожий позов. І вирішив у примусовому порядку провести психіатричний огляд особи.

Читайте також: "Страшно за дітей!": чому введені тимчасові обмеження на кордоні Білорусі у межах Рівненщини?