На кордоні з Білоруссю у межах Рівненської області запроваджені додаткові тимчасові обмеження. А все аби посилити контроль і захистити національну безпеку на кордоні та запобігти правопорушенням. Нагадаємо, у мережі шириться інформація, що Росія стягує війська до українсько-білоруського кордону. Є навіть відео. Втім прикордонники заспокоюють, ці обмеження зовсім не пов'язані з цим. Що насправді відбувається на рубежі України та Білорусі, у сюжеті Анни Яцук.

Загін прикордонників і їхній пес Джой патрулюють вздовж українсько-білоруського кордону на Рівненщині. Кажуть, по кілька разів на день оглядають територію пішки, на мотоциклах та автомобілях.

Перевіряють контрольно-слідову смугу. Нею теж розділені дві держави. Сліди порушників можна помітити відразу.

Кажуть, останнім часом порушників не виявляли. Та й зробити це не просто. Адже на кордоні з Білоруссю, у межах Рівненської області, із середини квітня запроваджені додаткові тимчасові режимні обмеження. Біля межі між державами заборонені будь-які роботи, рух дорогами, які ведуть до кордону, польоти літаків, квадрокоптерів. Стоянка транспортних засобів і техніки на узбіччях доріг між лінією державного кордону та пунктами пропуску. Місцеві мешканці припускають, все через Росію, яка стягує війська до кордонів з Україною.

Микола Фелько живе у селі Городище. Воно найближче до білоруського кордону. Люди мають пересторогу щодо будь-яких можливих вторгнень.

Розташований пункт у колишньому Дубровицькому районі, поблизу однойменного села. Наразі тут тиша: не їздить транспорт і не ходять люди. І так вже з березня минулого року.

Найближчі пункти пропуску, щоб потрапити на Білорусію, знаходяться на Волині та Житомирщині. Прикордонники Рівненщини кажуть, тимчасові додаткові обмеження встановлюють щороку. Аби місцеві мешканці не ходили у ліс, по гриби та ягоди, на територію сусідньої держави.

Висоцька громада налічує 9 сіл та хутір. Знаходяться на півночі Рівненщини. З білорусами товаришують, на території сусідньої держави мають родичів. Останні, мовляв, російських військ не бачили.

Тимчасові режимні обмеження вздовж кордону запроваджені на території Висоцької, Миляцької, Локницької та Заріченської громад Сарненського та Вараського районів, Рівненщини. Прикордонники постійно моніторять ситуацію.

Сподіваються, ніяких загроз не буде і місцеве населення. Микола та Галина Вабищевичи їдуть садити картоплю. Кажуть, головне, аби були харчі.

До слова, введені обмеження погоджені з усіма контролюючими органами. Діятимуть вони вздовж українсько-білоруського кордону на Рівненщині до 31 грудня цього року. 

Читайте також: Батьки та вчителі з невеличкого села на Рівненщині б`ють на сполох: у них хочуть відібрати школу