Кажуть, що ті обзивають та лупцюють їхніх дітей під час занять у воді. У свою чергу, тренери називають усе наклепом. Що насправді відбувається у спортшколі, з'ясовував Ілля Томашевський.

Б'ють, ображають та принижують дітей. У Рівному двох жінок-тренерок звинувачують у знущанні над малими вихованцями. За словами батьків, упродовж декількох років їхні діти потерпають він насильства зі сторони тренерів по плаванню.

Від так званих "лайок" у свій бік та побиття постраждали чимало дітей. Батьки навіть і не підозрювали, що це масові випадки. Про один із них розповідає Світлана. Її двоє дітей навчалися у спортивній школі №2, але прикра ситуація сталася із 7-ми річним Іллею.

Події, про які розповідають батьки, трапилися в дитячій спортивній школі олімпійського резерву. І спрямовані лише на двох тренерок. Обидві Світлани прийшли на зустріч із журналістами, але згодом розмовляти відмовилися.

Те, що це наклеп, каже і Михайло, його двоє дітей теж навчаються у Світлани Волошиної. Втім, за 3 роки нічого подібного не траплялося. На його думку, у в усьому винен директор спортивної школи.

Зі слів директора спортшколи відомо, що Світлана Волошина, на яку надійшло найбільше скраг, працює тренеркою понад 10 років. І за останній час, в її бік надходило чимало скарг від батьків.

Рівненська дитяча спортшкола №2 є однією із найкращих в Україні. В ній навчалися чемпіон світу - Михайло Романчук та дворазова чемпіонка Європи - Анна Хлистунова. Остання теж була вихованкою Світлани Волошиної. Екс-плавчиня каже, що насилля у спорті це неприпустимо.

Наразі, відомо, що батьки написали колективну заяву від імені п'ятьох осіб зі звинуваченням у побитті та приниженні їхніх дітей з боку двох тренерок. Мова йде про період з 2019 року. До цього часу заяви були направлені лише до адміністрації школи.

Поки що дві тренерки продовжують працювати у спортшколі. Дирекція закладу повідомила, якщо поліція матиме якусь інформацію, яка підтвердить вину вихователів, їх відсторонять від роботи.

Читайте також: Авто вилучили, а віддавати не хочуть: у Рівному нарікають на роботу Поліської митниці