Житель Миколаєва вже пів року не може отримати свій автомобіль. Хоча мито сплатив та усі документи має. У чоловіка вже увірвався терпець. Прийшов до рівненських митників і вимагає віддати його авто. Як все було, бачила Яна Євтушок.

Восени минулого року пан Юрій, мешканець Миколаєва, придбав собі автівку. Втім, Поліська митниця її у чоловіка вилучила.

Після вилучення авто, митниця була зобов'язана передати усі матеріали до суду. Щоправда, служба півтора місяці зволікала, додає чоловік. Потім, все ж матеріали відправили, але розгляд справи почали через пів року.

Однак, Поліська митниця замість того, щоб виконати постанову суду - дає пану Юрію письмову відповідь, де зазначається, що дана ухвала законної сили не набрала. Та чи може пропускний пункт на власний розсуд вирішувати, коли розпорядження суду має набути чинності? За відповіддю ми звернулися в Поліську митницю. На прохання поспілкуватись із начальником - почули у відповідь, що зараз викличуть поліцію.

Поліція все ж приїхала, але на виклик Юрія Білика. Чоловік прагнув зафіксувати за допомогою правоохоронців факт зловживання службовим становищем Поліською митницею.

Після приїзду поліцейських, вийшов в.о. заступника начальника Ігор Козлинець. Стверджував, що Юрій Білик ніби-то не сплатив мито.

Опісля суперечки, пан Козлинець зазначив, що посилається на митний кодекс, а не на рішення суду. Після чого пішов. Тим часом Юрій Білик з сином поїхали до поліції писати заяву. У ній же стверджують, що Поліська митниця не виконує рішення суду. У поліції повідомили, що внесли відомості до журналу єдиного обліку прийняття та реєстрації заяв. Кримінальне провадження ще не відкривали. Наразі з'ясовують усі обставини. А поки пан Юрій вкотре поїхав додому в Миколаїв ні з чим. Бо коли йому повернуть автомобіль - наразі невідомо.

Читайте також: У Рівному відновили пільговий проїзд у громадському транспорті