Вода у підвалі та бомбосховищі, а ще дірявий дах та гнилі водостоки. З цими проблемами мешканці будинку на вулиці Ніла Хасевича у Рівному лишилися "сам на сам". Оскільки допомоги від управляючої компанії "Сонячне", до якої вони відносяться, дочекатися не можуть. А за словами працівників водоканалу, відношення до водопровідних мереж будинку не мають. Подробиці дивіться у сюжеті Ольги Мосійчук.

Пані Надія в гумових чоботах вимірює рівень води у власному підвалі. Таке явище, каже, тут спостерігається уже упродовж року, через що штукатурка на стінах відпала, а стіни вкрилися цвіллю та у тріщинах.

До слова, вода, яка збирається у підвалі чиста. То ж мешканці будинку припускають, що стоїть вона через прорив водопроводу. Натомість працівники управляючої компанії "Сонячне", яка обслуговує будинок, іншої думки.

Водоканал на звернення мешканців будинку реагує не охоче, кажуть люди. Там повідомляють, що водопровідні мережі будинку перебувають не на їх балансі. Але обслуговувати будинок вони змушені через те, що його стоки потрапляють у каналізаційні мережі водоканалу. Раніше ж будинок та водопровідні мережі належали залізниці.

Натомість самі жителі впевнені, що залізниця місту будинок передала. Зазначають, водоканалу за усі послуги справно сплачують.

Окрім цієї проблеми мешканці будинку жаліються ще на дірявий дах. Самостійно, кажуть, відремонтувати його вони не можуть, адже там всього 14 квартир. А ОСББ створювати не думали, бо мало мешканців, більшість пенсіонери. Але єдиний вихід для мешканців, зазначають адвокати, щоб відремонтувати будинок створити те ж ОСББ. І уже потім спільно думати, куди звертатися за допомогою.

Звернення в управляючу компанію "Сонячне", управління житлово-комунального господарства та інші установи, мешканці будинку уже написали. Тепер чекають коли їхню проблему із водою у підвалі та дірявим дахом хтось нарешті вирішить.

Читайте також: Чого коштували для сім`ї з Рівненщини роки ворожнечі за ділянку та будинок?