У Рівненській області кількість нових хворих на коронавірус не зменшується. Проте стабілізовані важливі показники, за якими оцінюється загальна епідеміологічна ситуація.

Про це під час онлайн-брифінгу повідомив заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

«Упродовж семи днів динаміка зростання основних показників епідемічної ситуації була в межах 20%. Станом натепер ситуація на рівні минулого тижня. В області спостерігається стабілізація ситуації з COVID. Проте, пом’якшувати правила карантину ще дуже рано», - зазначив Ігор Тимошенко.

На 8% також зменшилася динаміка госпіталізацій. Також знизився відсоток позитивних результатів досліджень: 17,7% проти 20% на минулому тижні.

«Найбільше хворих виявляють у густонаселених територіальних громадах, - розповів Ігор Тимошенко. – На сьогодні найскладніша епідемічна ситуація у Рівненському і Дубенському районах. За останніх 7 днів результати дослідження виявили 1 159 позитивних випадків у Рівненській громаді, 187 – Сарненській, 168 - Здолбунівській, 151- Костопільській та 128 у Дубенській ТГ».

Загалом в області наразі є 8 720 активних хворих, з них – за останній тиждень захворіло 3 445 мешканців. Заступник голови ОДА закликав і надалі максимально дотримуватися правил карантину.

Читайте також: У медзакладах Рівного знаходяться 313 пацієнтів з підозрами на COVID-19