На Рівненщині за один день висадили майже 300 тисяч дерев та кущів. Таким чином жителі області долучилися до екологічної акції - "Озеленення планети". Наші журналісти теж взяли участь у глобальному проєкті. Як все було, далі у сюжеті.

Садили не лише дерева, а й кущі. 10 квітня Рівне долучилося до інших міст та країн світу, які в рамках реалізації проєкту "Озеленення планети" планують висадити 1 мільйон дерев за 1 день.

"Greening of the Planet" - це український проєкт, який поширився у 100 країнах світу. Його мета - об'єднати людей навколо, привернути увагу до проблем екології та відновлення екосистеми.

Лише впродовж дня кількість насаджень досягла близько 300 тисяч. Результат Рівненщини є одним з найкращих в Україні. У рамках проєкту висадили 33 види дерева. До екологічної ініціативи доєдналися небайдужі жителі регіону, чиновники та підприємці.

Така акція проходить на Рівненщині та в Україні вдруге. Андрій Біланчук, був одним із тих, хто брав участь у цьому проєкті і восени. Цього разу висаджував дерево із сином.

Подібна акція - це ще одна можливість показати єдність та бажання покращити екологічний стан нашого міста та усієї планети. Зокрема, працівники телерадіокомпанії "Рівне 1" також стали частинкою міжнародної акції та висадили сакуру канзан.

Висадки дерев проходять у рамках проєкту двічі на рік – навесні та восени. У 2020-му на території країни висадили близько двох мільйонів дерев, цьогоріч результат сягає у понад п'ять мільйонів.

Читайте також: У парку Шевченка з`явилося іменне дерево телекомпанії "Рівне 1"