На Березнівщині люди скаржаться на підприємство, яке поблизу їхнього селища випалює деревне вугілля. На думку жителів села Кургани, виробництво працює всупереч нормам екологічного, земельного та природоохоронного законодавства. За їхніми словами, викиди шкідливих речовин негативно впливають на довкілля та здоров’я людей. Яна Євтушок продовжить.

До телеканалу "Рівне 1" звернулися мешканці села Кургани, що на Березнівщині. Люди нарікають на деревний бізнес, що загрожує їхньому здоров'ю. Кажуть, коли туманна погода, над селом стоїть завіса з їдкого чадного диму. Найбільш це відчутно в нічний і вранішній час.

Крім того, жителі села скаржаться і на пошкоджений ліс. Адже дерева там вирубуються стихійно. І ніхто не висаджує нові. А це теж шлях до екологічної біди.

Люди переконані, така підприємницька діяльність незаконна і власники цього бізнесу піклуються лише про власне збагачення.

Ми навідалися до підприємства, яке за словами людей завдає їм лиха але керівництва на місці не було. Бачили лише робітників, які там працювали. На нашу знімальну групу не реагували та ворота зачинили.

Місцеві чиновники кажуть - у 2006 році був укладений договір оренди на земельну ділянку із власником об'єкта нерухомості, а саме із селянським фермерським господарством "Кургани". З часом власники нерухомого майна змінилися.

Втім, до передачі в оренду не дійшло. Так як повноваження для винесення рішення були у Кам'янської сільської ради. Там же врахували нецільове використання землі.

Попередньо встановлено, що до бізнесу причетні орієнтовно семеро осіб із Рівного, Березного та Костополя. Відтак, правоохоронці вилучили майже 60 бочок для випалювання деревного вугілля. Проте вже за декілька днів бочки знову зявилися.

Все ж поспілкуватись з одним із підприємців вдалося. Ним виявився Владислав Кучман. У свою чергу підприємець нарікає нарікає на роботу правоохоронців. Та додає, кримінальне провадження вже закрите.

Так чи інакше, незаконною свою діяльності підприємець не вважає. Втім, за інформацією поліції наразі досудове розслідування триває. Слідчі збирають інформацію для проведення судових експертиз та подальшого опрацювання. Та, Владислав Кучман все ж бачить вирішення проблеми для мешканців села. А саме планує модернізувати бочки для випалювання вугілля. Телеканал "Рівне 1" слідкуватиме за розвитком події та про деталі повідомить згодом. 

Читайте також: На Рівненщині жителі села самотужки зробили дорогу