Зібрали майже мільйон гривень, придбали щебінь, взяли власну техніку і збудували шлях. Сталось це у селі Кідри, колишнього Володимирецького району. Люди стомились їздити величезними ямами і чекати допомоги від держави. Більше подробиць, далі у сюжеті.

Жителі села Кідри, колишнього Володимирецького району, розповідають і показують, яка у них донедавна була дорога. Стомились терпіти. Вирішили зробити самотужки. Не лише грейдер, брали і свою власну техніку. Возили каміння і дружньо працювали.

Люди зізнаються - до професійних шляховиків їм звісно далеко, але власні щебенево-піщані технології зарекомендували себе добре. Ось цю сусідню вулицю замостили ще три роки тому.

Загалом селяни у такий спосіб вже відремонтували вісім вулиць. Щебеню пішло аж чотири тисячі тон, а це приблизно 120 вантажівок.

Щебеневу дорогу вже встигли оцінити водії. Кажуть, особливо не розігнатись, але це краще ніж бездоріжжя.

Покрити асфальтом, можливо допоможе держава, сподіваються селяни. Принаймні центральну вулицю села. Та теж давно потребує капітального ремонту. З неї вже зійшли останні клапті асфальту. Шлях у понад 2,5 кілометри, чиновники з області пообіцяли місцевим цьогоріч відремонтувати за майже 38 мільйонів гривень.

У селі Кідри майже 3 тисячі мешканців. Населений пункт розбудовується, з'являються нові будинки та вулиці. Люди звикли працювати і допомагати один одному. Але кажуть, на підтримку держави теж сподіваються. 

Читайте також: Назад у 2008 рік: суд скасував новий план зонування Рівного