Зонування Рівного від 22 грудня 2011 року визнане недійсним. Таке рішення ухвалив Рівненський окружний адміністративний суд. Із заявою до нього звернулася особа, яка не могла використовувати свою земельну ділянку згідно з цільовим призначенням. Це право обмежував затверджений у 2011 році зонінг. Подробиці - далі у сюжеті.

Земельну ділянку, яку за кадастровим номером не видно на карті, хочуть використовувати у сільськогосподарських цілях. Але оскільки знаходиться вона у рекреаційній зоні, то згідно з планом зонування міста від 2011 року, робити цього не можна. Тому власник землі подав до суду на Рівненську міську раду.

Вивчивши усі матеріали справи, суд задовільняє позов. Зобов'язавши міську раду ще й виплатити позивачу усі судові витрати.

Апеляційну скаргу на рішення суду міська рада подавати не збирається. Оскільки істотних змін план зонування Рівного не зазнає.

А в 2011 році коригували лише пояснюючу записку. Яку й суд визнав недійсною. І постановив повернутися до зонування, яке було затверджено у 2008 році.

Тобто згідно з запискою від 2011 року земельну ділянку у рекреаційній зоні використовувати для сільськогосподарської діяльності було заборонено. І суд цю заборону скасував. Не дивлячись на те, що земельної ділянки з таким кадастровим номером на карті не видно. І знаходиться вона, припускають, в районі вулиці Чорновола.

Тобто у Рівненської міської ради тепер два виходи, або використовуватиме зонування затверджене у 2008 році, або затвердити нове, яке цього разу не відмінить жоден суд. 

Читайте також: У Рівному ремонтують перехрестя вулиць Дубенська-Макарова