На Рівненщині стартував весняний військовий призов. До Збройних сил України від нашої області планують призвати близько 6-ти сотень майбутніх військових . В обласному збірному пункті вони проходять останній медичний огляд, де і визначають їх майбутнє місце служби. Чи мають хлопці бажання служити дізнавався Дмитро Тригубець.

Василь разом із іншими хлопцями вже зовсім скоро відправиться до своєї військової частини, адже пройшов медичну комісію у обласному збірному пункті призовників в рамках весняного військового призову.

Спочатку хлопці проходять мед огляд за місцем проживання, а пізніше приїжджають в Здовбицю, в обласний збірний пункт призовників. Тут вони вже востаннє проходять комісію, де оцінюють стан їх фізичного та психологічного здоров'я, аби вирішити місце подальшої служби. Обласний військовий комісар каже - від Рівненщині потрібно близько шести сотень призовників.

За своїм місцем проживання в районах, під час мед огляду в лікарських комісіях призовники проходять тестування на COVID-19, щонайменше за добу до відправлення вже безпосередньо до обласного збірного пункту. Аби унеможливити будь-яку інфекційну загрозу під час виконання плану військового призову.

На строкову військову службу призиваються чоловіки віком від 20 до 27 років. Окрім уваги до стану фізичного здоров'я, майбутніх військових, оцінюють також їх психологічний портрет, наявність судимостей або ж навіть адміністративних санкцій, які до них застосовувались. Особливо це стосується майбутніх нацгвардійців та інших окремих військових формувань.

До особливостей цьогорічного військового призову є те, що відтепер призовники не відправляються до навчальних центрів, а одразу до своїх військових частин, де їхній безпосередній командир буде мати змогу вивчити як людські якості так і фізичні характеристики.

Читайте також: Сьогодні відбулася урочиста відправка призовиків з Рівненщини до лав ЗСУ