"Верес" продовжує лідирувати у Першій лізі

"Верес" вдруге у сезоні здобув вольову перемогу над "Кременем". Рівняни продовжили переможну серію у чемпіонаті до восьми матчів поспіль. 

"Кремінь" – "Верес" – 1:2 (1:1)

Чемпіонат України з футбол, Перша ліга, 20 тур

5 квітня 2021 року, Кременчук, Кремінь-Арена

Арбітр: Геннадій Серпутько (Одеса). Асистенти: Ігор Рибченко (Запоріжжя) і Сергій оботюк (Житомир). Четвертий арбітр: Павло Плєшко (Кременчук). Спостерігач арбітражу: Олексій Гордієнко (Дніпро).

Кремінь: Олійник - Бєлоусов, Курелех, Сантос Антоніо, Мягков, Бичков, Демченко, Семенов, Івахно (Мурашов, 79), Хоцяновський (Луїз Фернандо, 76), Гоменко. Запасні: Данкович, Пуди, Мілєсін, Білоус, Галата, Головко, Молько, Кривенко, Кучеренко.

Головний тренер: Олексій Годін.

Верес: Когут - Солдат, Махнєв, Гончаренко, Нємчанінов, Сергійчук, Полюлях, Панасенко, Дахновський, Шестаков (Кучеров, 90+1), Гайдучик. Запасні: Бабійчук, Ющишин, Савошко, Мірошник, Гук, Данилюк, Петько, Пасіч, Поворознюк.

Головний тренер: Юрій Вірт.

Голи: Бичков (13) – Нємчанінов (20), Сергійчук (72, з пенальті)

Попередження: Бєлоусов (17), Мягков (62), Курелех (87) – Нємчанінов (80).

У порівнянні із переможним для "Вереса" поєдинком проти одеського "Чорноморця" у складі гостей не було Геннадія Пасіча, який почав матч із лави запасних. Його замінив ВІталій Дахновський. Також через травму не зіграв Роберт Гегедош, замість нього вийшов Михайло Шестаков. 

Гра почалась за повної переваги гостей. Голкіпер "Кременя" врятував ворота від ударів Гайдучика, Дахновськго та Панасенка. Проте, незважаючи атаки гостей, першими забили господарі. Бичков, увірвавшись у штрафний рівнян, невідпорно пробив низом - 1:0. 

"Вересу" знадобилось шість хвилин, аби відігратись. Після навісу Панасенка вдруге в сезоні відзначився захисник Нємчанінов. 

Після цього Шестаков ще двічі міг вразити ворота "Кременя", проте знову врятував голкіпер. 

У другому таймі господарі продовжували нагнітати. А мотором атак рівнян був Віталій Дахновський. Його прохід флангом і небезпечний простріл зліва перевів на кутовий Курелех. Потім вже сам Дахновський не зміг замкнути гостру діагональ на дальній стійці. 

Уже в наступній атаці "Верес" вийшов уперед. Реактивний Дахновський випередив голкіпера і був першим на м'ячі. Андрій Олійник контакту із півзахисником рівнян уникнути не зміг. Пенальті реалізував Михайло Сергійчук - 1:2. 

Після чого ініціативою заволоділи господарі, проте створили лише один напівмомент. Мурашов не зміг завдати акцентованого удару і змарнував шанс. 

 

За матеріалами інформаційної служби НК "Верес"

Читайте також: "Верес" розгромив "Чорноморець" у Львові та очолив Першу лігу