Вже за тиждень відбудеться пробне зовнішнє незалежне оцінювання. Цього разу один предмет складатимуть у пункті тестування, інші - вдома. Тож нині одинадцятикласники активно готуються, щоправда дистанційно, а не за шкільними партами. Як цього року буде відбуватися пробна сесія та як підготуватися до ЗНО онлайн - у сюжеті Анастасії Ковальчук.

Вже за тиждень Тетяна складатиме пробне зовнішнє незалежне оцінювання, тож нині дівчина активно готується до тестування. Куди вступати школярка поки не вирішила. Проте зареєструвалася на кілька предметів.

Через карантин навчання у школах дистанційне, однак Тетяна каже, це навпаки сприяє підготовці до ЗНО. Адже вдома можна приділити більше часу тестуванню. Якщо є мета та ціль - підготуватися реально і самому, вважає школярка. Вона використовує посібники, що рекомендують вчителі, а також робить завдання на онлайн-сервісах.

Підготовку, зазвичай, розпочинають ще в десятому класі, з повторення матеріалу. Вчителька Тетяни вважає, те, що навчання дистанційне на результати учасників ЗНО вплинути не повинно. Адже навіть онлайн завжди можна поставити запитання.

Дистанційна підготовка до ЗНО має й недоліки, каже Олена Мельничук. Зокрема, не завжди можна проконтролювати чи кожен одинадцятикласник на зв'язку. Тому важливо, аби в учня була мотивація готуватися. До слова, перевірити рівень знань учасники пробного тестування зможуть 10 квітня. Загалом в області на пробне ЗНО зареєструвалися майже п'ять тисяч людей. Цього року один предмет складатимуть в пункті тестуванні, інші - дистанційно. Ось що радить учасникам Ігор Опольський.

На основну сесію ЗНО зареєструвалося майже 15 тисяч учасників. Найбільше - на українську мову та літературу. Тестування з першого предмету відбудеться 21 травня. Спочатку складатимуть хімію, потім іноземну, математику, українську мову та інші предмети. Результати обіцяють повідомити до кінця червня.

Читайте також: На Рівненщині будуть модернізовувати профтехосвіту