Не люблять наші політики журналістів. Напевно бояться. Бо навіть на важливі для життя міста події вже перестали запрошувати представників ЗМІ. А якщо і запрошують, то виключно своїх, як то кажуть рідних, які не поставлять гостре питання і матеріал потрібний для політика напишуть. Про не любов до журналістів далі у традиційній рубриці - ТОП-тема тижня від Олександра Туза.

Це офіційна сторінка Рівненської міської ради у мережі фейсбук. Тут за останні декілька днів є інформація про те, що "у Рівному презентували веб-сервіси та комплексні рішення SMART СІТY", "Рівне долучиться до Міжнародного проекту озеленення", "комунальне підприємство «Рівнеелектроавтотранс» зайняло друге місце серед 22-ох підприємств, які подалися на всеукраїнський конкурс міського електротранспорту" та про "духовний сніданок, де молились за медиків". Усі ці події за участю міського голови Олександра Третяка. Проте на жоден з цих заходів не запросили журналістів. Більше того навіть не анонсували про ці події. Усе постфактум. Що це боязнь перед незручними питаннями представників ЗМІ? Хоча ще місяця півтора тому в ефірі нашої програми без цензури Олександр Третяк говорив про відкритість влади.

Відкритість для одних - мовчання для інших. Очевидно, саме таким правилом послуговується інший міський чиновник Віктор Шакирзян. Нещодавно минуло 100 днів, як він офіційно перебуває на посаді секретаря Рівнеради. Зазвичай у такий день збирається велика прес-конференція, куди запрошують представників усіх без виключення ЗМІ. Проте людина, яка за наші з Вами податки керує містом, вирішив піти простішим шляхом. І дав два інтерв'ю. Перше - одному з місцевих телеканалів, власником якого є близький товариш Віктора Шакирзяна - Роман Курис. Інше - місцевій газеті, яка фінансується, власне, з бюджету міської ради. Думаю, не варто казати, що в цих інтерв'ю секретар Рівнеради відповідав на зручні запитання. 

Пане Вікторе, Ви серйозно? Заскочений зненацька секретар міської ради очолив комісію - основний здобуток? Так і хочеться сказати нашим новобраним політикам: люди, які за вас голосували, але не підписані на ваші сторінки у соцмережах, теж хочуть знати, чим займається і які досягнення новообраної влади. 

Читайте також: Електротранспорт та єдиний квиток: чи підтримують у Рівному таку ідею