Замість маршруток - електротранспорт. А замість готівки - єдиний квиток. Рівнянин зареєстрував петицію з такими вимогами. На його думку, це допоможе навести лад на дорогах міста та покращити рівень обслуговування пасажирів. Чи готові до такого рівняни та що про це кажуть в управлінні транспорту - знає Анастасія Ковальчук.

Відмовитись від маршруток на користь електротранспорту. З такою вимогою рівнянин зареєстрував петицію на сайті міської ради. Владислав хоче, аби люди користувалися електроавтобусами. На його думку, вони менше шкодять довкіллю і будуть комфортнішими для рівнян.

А ще Владислав вважає, міська влада повинна подбати про розвантаження доріг міста. Для цього потрібно створити такі умови, аби люди захотіли пересісти на громадський транспорт. Зараз їх немає. Окрім цього, автор петиції закликає запровадити в Рівному єдиний квиток, встановити в транспорті пристрої для валідації. На його думку, це дасть змогу вивести з тіні оплату за проїзд і відмовитися від кондукторів. До слова, таку систему в Рівному вже тестували.

Пані Ірина каже, валідаторами користувалося мало людей. Потреби запроваджувати єдиний квиток в місті вона не бачить. А ось у рівнян з цього приводу думки різняться.

Нині в рівненських тролейбусах і без валідаторів є можливість безготівкової оплати. Проте через QR код готові платити не всі. Хоча є й пенсіонери, які з радістю навчаються користуватися новими технологіями.

Введення єдиного квитка у Рівному розглядають вже не перший рік. І в перспективі, це можливо.

Дмитро Царук каже, в управлінні підтримують ідею закупівлі електротранспорту. Бажання є, а ось можливостей поки немає.

Читайте також: "Маршрутки своє вже відживають", - Третяк розповів про оновлення міського транспорту