Майже 600 нових хворих і 11 смертей. Статистика на ковід продовжує неприємно вражати. І не лише на Рівненщині а й в Україні. За минулу добу знову рекорд померлих. Цього разу 407 людей не змогли здолати коронавірус. Наш Ілля Томашевський вирішив з'ясувати, чи змінилась процедура поховання померлих від коронавірусу і чи вистачає місця у Рівному.

Ховати рідних завжди важко, але найгірше, коли не можна попрощатись. Так хоронять людей, які померли від ковід.

За весь час пандемії в Україні захворіло – понад півтора мільйони осіб, з них летальних випадків майже 33 тисячі. Це невисокі цифри у порівнянні з іншими хворобами, проте, медики кажуть коронавірусна інфекція є дуже підступною.

Останніми днями усі спостерігають за новими антирекордами. Разом з тим, лише одиниці продовжують дотримуватися карантинних норм. Відтак, коронавірусна інфекція лише набирає обертів.

З початку року в середньому працівникам кладовища доводиться ховати близько 20 людей в місяць, які померли через COVID-19. Відтак, аби поховати одну людину доводиться задіювати до десятка людей, що забирає багато часу.

Окремого місця, де ховають померлих від ковід - немає. Передбачена лише інша процедура. Дезінфекція і задіяно більше працівників цвинтаря.

Поки що місця на кладовищі Нове вистачає, але у майбутньому будуть просити більше землі у міста. Адже щодня тут хоронять біля десятка людей.

Читайте також: В обласній лікарні готуються до прийому нових хворих на ковід: перепрофільовують нові відділення