+335 нових хворих на ковід додалось в області за минулу добу. Найбільше у Рівному та Рівненському районі. Дев'ять людей померли, у віці від 53-ох до 81-го року. За останню добу госпіталізували 157-м людей. Три лікарні в області, а саме у Гощі, Клевані та міська №2 у Рівному - майже повністю заповнені хворими на ковід. Рівненська обласна лікарня теж перепрофілювала два свої відділення для надання допомоги хворим на ковід. На сьогодні це 80 ліжок.

До своїх нових сусідів по лікарняній палаті Петро потрапив з кардіологічного відділення. Де перед випискою додому чоловіку зробили тест на коронавірус.

Як ці так і киснево-залежні пацієнти, яких наразі в закладі 15, потребують цілодобового догляду. Тому персоналу доводиться працювати майже без відпочинку. Після 6 годин роботи з одними пацієнтами, змушені іти до інших.

Додамо, що напередодні у лікарні перепрофілювали 80 ліжок для надання допомоги хворим на ковід. Причому у лікарні все ще очікують коли надійде ковідний пакет. Адже коштів на лікування таких пацієнтів заклад немає.

Тож лор відділення одне з найперших, яке підпадає під перепрофілювання. Більше того, у лікарні уже створюють ковідні бригади, які складатимуться з лікарів терапевтичного та хірургічного профілю, лікарів анестезіологів-реаніматологів, молодшого та середнього медперсоналу.

Пацієнтів, хворих на ковід тут лікували і раніше. Під час перших хвиль поширення цієї недуги. Адже інші лікарні не справлялися із постійним напливом пацієнтів.

А оскільки міська лікарня і так заповнена хворими на коронавірус, то цілком можливо, що найближчим часом пацієнтів тут побільшає. І ковідний пакет лікарня таки отримає, аби у повному обсязі надавати допомогу хворим на ковід-19.

Читайте також: На Рівненщині запустять електронні листки непрацездатності