Сьогодні відбулося чергове засідання. Проводили його у незвичному режимі. У якому саме та чим все закінчилось, далі в сюжеті.

Порожня сесійна зала Рівненської обласної ради. Саме сьогодні тут розглядають справу за позовом депутата від "Слуги народу" Юрія Ліпського. Він вважає, що голову Рівненської облради обрали незаконно. Мовляв, перед тим перше пленарне засідання сесії закрили.

Юрій Ліпський впевнений у своїх аргументах, тому просить суд визнати незаконним обрання Сергія Кондрачука.

Сьогодні ж в залі засідань обласної ради судді мали заслухати думки депутатів стосовно правомірності проведення сесії. Проте на розгляд справи прийшли... аж четверо обласних обранців. Та й ті, хто прийшов працюють в самій обласній раді, тому про це засідання знали. А от їхніх колег про те, що має розглядатися справа не попередили.

Проблема в тому, що повідомлення про судове засідання прийшло на адресу обласної ради, - пояснює юрист і депутат обласної ради Катерина Самардак. Проте у цьому випадку потрібно було кожному обранцю надіслати іменну повістку.

Втім і політичних перспектив у цій справі небагато, переконані обласні обранці. Бо суд не зможе зобов'язати депутатів змінити своє рішення щодо того, за кого голосувати.

Наступне судове засідання відбудеться в пятницю 9 квітня об 11:30. Цього разу секретаріат суду має надіслати повістки усім 64-ом депутатам. 

Читайте також: Телефонують без перестанку: рівненську школу тероризують колектори