Зухвало себе поводять і замість СІЗО просять домашній арешт. Вже сьомий рік на Рівненщині судять двох чоловіків, які жорстоко закатували рівнянина. Били, душили, у підсумку викинули тіло у лісі і закидали колодами. Рідні стверджують, вбивство було замовним і все через бурштин. Вимагають, аби злочинці до кінця життя провели у тюрмі. Але обвинувачені всіляко тягнуть час. Не з'являються на суди. Бо можуть вийти на волю через закон Савченко. Як пройшло чергове судове засідання, дивіться далі.

Відмовляється стати перед камерою і поводить себе зухвало перед судом. Дмитра Куделю звинувачують у звірячому вбивстві рівнянина. Сталось все сім років тому. Григорія Іванова вивезли у ліс, знущались, змотали тіло скотчем і ще живого закидали колодами, не лишивши жодного шансу на життя. Рідні оголосили у розшук Григорія Іванова, бо той зник. Лише за 5 місяців його тіло знайшли у лісі Острозького району. Поліцейські встановили, що вбили рівнянина двоє молодиків. Їм на той час було 20 і 22 роки. Вихідці з Дніпропетровської області. За версією слідства, вони вчинили вбивство, бо хотіли забрати автомобіль "Кіа Соренто".

Через сім років після вбивства рідні Григорія Іванова вже відверто говорять і кажуть, так жорстоко вбили людину зовсім не через авто. Певні, злочин був замовним. І все через бурштин. Григорій Іванов займався бурлінням свердловин. Добре знав, де можуть бути поклади сонячного каміння.

Вже сім років тривають суди над обвинуваченими у вбивстві. Минулоріч Здолбунівський районний суд оголосив їм вирок - 12 років тюрми. Але фактично цей термін зловмисники вже відсиділи, бо підпадають під закон Савченко, коли день рахується за два. Рідні загиблого Григорія Іванова подали апеляцію. Вважають такий вирок несправедливим. Вимагають довічного позбавлення волі. За більш ніж пів року апеляційну скаргу так і не почали розглядати, бо злочинці не з'являються на суди. Тягнуть час.

На черговому слуханні обвинувачений Дмитро Куделя був відеозв'язком із СІЗО. Повідомив, що його співучасник захворів. Куделя поводив себе зухвало. На прохання суддів не реагував. У підсумку адвокат обвинуваченого Михайла Самарського, попросив перенести засідання, оскільки той захворів. Прокурор у свою чергу подав клопотання, аби продовжити термін тримання під вартою зловмисників ще на два місяці.

Щоправда обвинувачені аж ніяк вже не хочуть лишатись у СІЗО. Хочуть цілодобовий домашній арешт.

Цілодобового домашнього арешту злочинцям поки не бачити. І далі перебуватимуть у СІЗО. Судове засідання перенесли на 5 квітня. Саме тоді закінчується їхній термін тримання під вартою. Рідні вбитого Григорія Іванова вкотре розчаровані. Адже саму апеляцію знову не почали розглядати. Кажуть, до останнього будуть вимагати найсуворішого покарання для вбивць.

Читайте також: Бути чи не бути "навісу" у центрі міста: у Рівному влада судиться з нотаріусом