Спір між міською радою Рівного та нотаріусом Сохацьким триває і досі. Нагадаємо, 3 роки тому на вулиці Пересопницькій у Рівному чоловік добудував навіс. Міська рада вважає такі дії незаконними, адже це землі міста. Щоправда, раніше суд довів - ця прибудова має право існувати. Тепер відомі нові подробиці. Які - знає Яна Євтушок.

Нагадаємо, ще у 2018 році нотаріус Ігор Сохацький почав облагороджувати вхід до свого офісу, який знаходиться у двоповерховому будинку на вулиці Пересопницькій у Рівному. Цю «доліпку» чоловік називає навісом. У міській раді добудову визнали незаконною. Щоправда, Ігор Сохацький цьому заперечував та апелював рішенням суду.

Сьогодні, 23 березня у Рівненському міському суді слухалася справа за позовом міської ради до Ігора Сохацького та співвідповідача Анни Зелінської. Відтак, влада Рівного вимагає скасувати рішення державного реєстратора, який фактично узаконив прибудову на Пересопницькій в якості навісу. У міській раді переконані, що так звана "наліпка" - не навіс, а прибудова.

На судове засідання не з'явилася співвідповідач Анна Зелінська. Тож сторона відповідача просила перенести засідання, а також відмовити у клопотанні представника міської ради.

Суд клопотання Рівненської міської ради задовільнив. Відтак, суб'єктам державної реєстрації речових прав на нерухоме майно заборонено вчиняти будь-які реєстраційні дії щодо об'єкту на вулиці Пересопницькій,3. До слова, надалі міська рада подаватиме клопотання про знесення даного навісу. Наступне засідання відбудеться за два місяці. 

Читайте також: На Рівненщині вантажівка наїхала на пішохода