На зустрічі із духовенством представників МП не було, вони прийшли пізніше

Сьогодні міський голова Рівного Олександр Третяк зібрав у себе представників духовенства різних конфесій, аби вкотре закликати утриматися від масових зібрань у ці дні, через загрозливу ситуацію із коронавірусом. 

- З 15 по 19 березня 495 хворих на коронавірус. Лише вчора ввечері було 250 хворих, на даний момент 212 осіб знаходяться на лікуванні в лікарні, 70 % хворих - у тяжкому стані (раніше це було 30 %),  - каже Олександр Третяк. - Маємо 14 смертей, лише за цю добу померли 4 людей. Тому звертаюсь до вас: нам потрібно зробити певні кроки, які зменшать пікове навантаження на охорону здоров'я у нашому місті. 

Також міський голова повідомив, що до міської ради було подано кілька заяв на проведення масових заходів, більшість з них відмовились від проведення заходів. Однак, досі залишалось не вирішеним питання щодо проведення хресної ходи Московським патріархатом у цю неділю. Тож, як сказав Олександр Третяк, було вирішено подати до суду на заборону проведення цього заходу. 

Представники Московського патріархату прийшли на перемовини з міським головою.після завершення зустрічі з духовенством. За результатами зустрічі, як повідомив Олександр Третяк у себе на Фейсбук, представники МП вирішили дослухатись до рекомендацій влади та скасувати ходу. 

Читайте також: "Кількість хворих уже зростає щогодини": Третяк зробив термінове звернення до рівнян