Джерело: Національна поліція Рівненської області
Під приводом написання заяви для обміну банкнот та пенсійного посвідчення невідомі збагатились на понад 80 тисяч гривень.

Близько опівдня 15 березня у квартирі 81-річної жительки обласного центру пролунав дзвінок стаціонарного телефону. У слухавці представились: "із соцслужби". Під час розмови із господинею повідомили, що незабаром відбуватиметься заміна пенсійних посвідчень та обмін банкнот гривні старих зразків. У зв’язку з цим потрібно переглянути свої заощадження, чи немає таких купюр, які підлягають заміні. Наостанок додали, що через деякий час прийдуть працівники відділу та відберуть відповідну заяву.

Гроші, які рівнянка взялася перевіряти за порадою псевдосоцпрацівників, поклала на диван та прикрила одягом, коли у двері постукали.

Невідомі жінки прийшли за хвилин 15-20. Поки одна із них була із пенсіонеркою на кухні, де писали заяву, інша стояла у коридорі та говорила по телефону.

Коли зловмисниці пішли, жінка заховала гроші і одразу ж зателефонувала синові, щоб той приїхав і обміняв купюри на нові. Той навідався наступного дня і мати віддала йому орієнтовно половину коштів, які мала. Нічого не підозрюючи, чоловік забрав заощадження та поїхав на Волинь, де проживає. «Підміну» виявила продавчиня, коли він хотів розрахуватися у магазині. З’ясувалось, що кошти — звичайні папірці із написом «сувенірна продукція».

Одразу ж зателефонував до матері і наказав передивитися решту грошей. Лише тоді жінка виявила, що її обікрали. Загалом з квартири пенсіонерки зникло 70 тисяч гривень та 400 доларів США.

За фактом таємного викрадення чужого майна слідчі Рівненського районного управління поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України. Поліцейські вилучили 66 сувенірних банкнот номіналом 100 та 200 гривень.

У рамках кримінального провадження встановлюються особи, які можуть бути причетні до злочину.

Правоохоронці звертаються до громадян: будьте уважними! Якщо до вас телефонують або приходять невідомі із подібною інформацією та пропозиціями — одразу звертайтесь на лінію 102.

Читайте також: На Рівненщині обвинуваченому у вбивстві двох дітей продовжили запобіжний захід