Дід вбив своїх онуків. Два роки тому трагедія, яка трапилась у Дубенському районі сколихнула всю Україну. Житель села Смига роками збирав боєприпаси і самостійно майстрував вибухівку. Тримав у літній кухні. Мовляв, від злочинців. Однак її відшукали внуки. 13-річний хлопець та на два роки молодша дівчинка підірвались на ній. Микола Середюк вже другий рік перебуває у СІЗО. Суд досі розглядає справу. Сьогодні обвинуваченому у вбивстві двох дітей продовжили запобіжний захід.

Влітку, 13 липня 2019 року в селі Смига внаслідок вибуху загинуло двоє дітей. У дворі 61-річного Миколи Середюка загинуло двоє онуків його дружини. 13-ти річний хлопчик та 11-ти річна дівчинка у літній кухні чоловіка відкрили сейф та знайшли у ньому коробку, там чоловік тримав саморобний вибуховий пристрій. В наслідок його детонування діти загинули на місці. Вже у суді чоловіка пояснив - це була пастка для злодіїв, які тричі вривались в його домогосподарство.

Близькі чоловіка тоді підтвердили, він мав незвичайне хобі: любив шукати та колекціонувати боєприпаси часів другої світової.

Через, те що дана вибухова установка фактично була призначена для того аби вбити ймовірних злочинців, чоловіку інкримінують умисне вбивство та незаконне поводження з вибухівкою. Однак з вироком суд не поспішає. Сьогодні 18 березня Рівненський міський суд мав продовжити розгляд даної справи, однак змінився прокурор, тому предметом судового засідання було продовження або заміна запобіжного заходу. До того чоловік 2 роки провів у слідчому ізоляторі.

Проти клопотання прокурора щодо запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою ні захисник обвинуваченого, ні він сам не заперечував. Зважаючи на усі обставини суд прийняв рішення.

Чоловік і надалі буде перебувати в СІЗО. Від будь- яких коментарів Микола Середюк відмовився. Скільки ще часу пройде до оголошення вироку - питання відкрите.

Читайте також: У Рівному поліцейські задокументували незаконну діяльність трьох АЗС