Джерело: Національна поліція Рівненської області
В ізоляторі тимчасового тримання перебуває сусід потерпілої - 30-річний житель міста Здолбунів, який вчинив розбійний напад на 81-річну жінку та підпалив її будинок.

Поліцейські встановили, що близько другої ночі вчора, 16 березня, невідомий розбив вікно та проник до оселі. Обличчя зловмисника прикривала балаклава чи панчоха. Він зв’язав скотчем руки жінки та заклеїв рот, а потім виштовхав на вулицю.

Потерпіла звернулась за допомогою до сусідки, яка повідомила до поліції та викликала «швидку». У 81-річної здолбунівчанки діагностували травму голови, втім, із її слів, найімовірніше вона травмувалася від розбитого скла.

За фактом розбійного нападу, поєднаного із проникненням у помешкання, слідчі розпочали досудове розслідування за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України.

Крім того, було розпочато досудове розслідування за частиною 2 статті 194 КК України (умисне пошкодження майна шляхом підпалу). Адже, коли пенсіонерка прийшла до сусідки, то побачила, що горить будинок. Унаслідок пожежі було знищено перекриття, покрівлю та меблі на мансардному поверсі. Слідчо-оперативна група за результатами огляду виявила у непошкоджених кімнатах безлад. Чи було щось викрадено — встановлюватиметься у ході досудового розслідування.

«У результаті проведених першочергових розшукових заходів та слідчих дій, зокрема й обшуків, поліцейським вдалося вийти на слід зловмисника, — зазначив заступник начальника відділення поліції № 6 (м. Здолбунів) — начальник слідчого відділення Петро Калюш. — 30-річного здолбунівчанина затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України».

Чоловік, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за незаконне зберігання наркотиків, показів поки не дає та в скоєному не зізнається.

Втім, під час невідкладного обшуку в його оселі поліцейські виявили та вилучили липку стрічку, одяг й взуття зі слідами крові та запахом паливно-мастильних матеріалів. Також у будинку знаходилися й аналогічні речовини у різних ємностях.

Сьогодні, 17 березня, слідчі відділення поліції № 6 (м. Здолбунів) за процесуального керівництва Здолбунівської окружної прокуратури повідомили 30-річному зловмиснику про підозру у вчиненні розбійного нападу.

Слідчі також підготували клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою строком на 60 діб.

Як повідомив Петро Калюш, за результатами призначених експертиз та встановлення вартості збитку вирішуватиметься питання про повідомлення здолбунівчанину про підозру у вчиненні підпалу будинку.

Читайте також: Пішла з дому і не повернулась: на Рівненщині розшукують 91-річну пенсіонерку