Фото ілюстративне
Відділи хірургії органів травлення і центру лапароскопічних та малоінвазивних втручань. Про це розповів перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін під час онлайн-брифінгу.

«Така реорганізація покращить якість надання медичних послуг та зменшить фінансове навантаження на відділення. У зв’язку із об’єднанням жодний працівник звільнятись не буде. Наразі утримувати відділення під один метод хірургічного втручання абсолютно не доцільно. Лікарі планової хірургії повинні володіти всіма сучасними методами лікування», - зазначив Сергій Подолін.

Сергій Подолін нагадав, що в рамках президентської програми «Велике будівництво» модернізують приймальне відділення обласної лікарні, на що спрямовано понад 34 мільйони гривень.

Зокрема, в оновленому відділенні будуть оглядові та консультативні, процедурно-перев’язувальні кімнати, приміщення з ліжками тимчасового перебування пацієнтів та лабораторія термінових аналізів. Також буде встановлено нове обладнання, зокрема, в кабінетах встановлять спіральний комп’ютерний томограф, МРТ - апарат, цифровий рентген-апарат, ендоскопічну стійку та УЗД - монітор.

Читайте також: На Рівненщині ростуть ціни на продукти: що здорожчало найбільше?