Найбільше здорожчали овочі, олія, макаронні вироби, хліб та крупи. Продавці кажуть, ціни на цукор б'ють рекорди щодня. Чиновники виправдовуються. Бо росте середня заробітна плата. Невже у всіх, з'ясовував Дмитро Тригубець.

Ціни на продукти продовжують стрімко зростати. Насамперед йде мова про крупи, хліб,цукор кисло-молочні продукти, макаронні вироби, яйця та олію. Продавці кажуть - не мають навіть і гадки в чому причина такого різкого росту вартості, адже націнку на товари змушені навіть зменшувати аби не втратити клієнтів.

Жінка каже ціну вдається втримувати завдяки дотації держави для фермерських господарств, зокрема на утримання корів. Піднялись в ціні і макаронні вироби та хліб, це перш за все пов'язано з ростом цін на борошно.

За даними, які оприлюднило управління статистики Рівненщини та міністерство фінансів, інфляція зачепила усі продовольчі товари, ціни на які зросли від 2 до 6 з половиною відсотків.За статистикою, найбільше ціни зросли на хліб(3,5%), овочі(5,6%) та олія(близько 7%) .Не змінилась вартість лише м'ясних продуктів, зокрема на куряче м'ясо, а на свинину ціна навіть упала- кажуть продавці.

В департаменті економічного розвитку і торгівлі Рівненської обласної державної адміністрації такий ріст цін пов'язують з здорожчанням енергоносіїв та зменшенням врожайності. Кажуть, постійно моніторять стан цін на ринку.

Також зазначив що збільшився і розмір середньої заробітної плати. Згідно даних мінфіну та регіонального управління статистики, в межах нашої області вона становить трохи більше 11 тисяч гривень. Однак ці дані зібрані в більшій мірі серед працівників підприємств, штат яких перевищує 10 осіб. В той час як найбільш незахищені верстви населення, в тому числі і пенсіонери змушені купувати ці продукти при середньому доході у трохи більше ніж 2 тисячі гривень.

Читайте також: На Рівненщині фельдшерка пішки йшла до пацієнта