Багатоповерхівки замість речового ринку. У Рівному тривають суперечки навколо ситуації з ринком на вулиці Замковій. Там уже почали будівництво 5 багатоквартирних будинків. Торговці обурені станом таких справ і хочуть залишитися на своїх робочих місцях. Павло Невесенко розповість більше про цю тему.

Житлові будинки планують звести неподалік ресторану «Спорт» і стадіону «Авангард». Проєкт будівництва розмістили минулого року у мережі. З таким рішенням не погоджуються працівники ринку, яких понад 800. Вже незабаром частина з них може залишитися без роботи, адже кіоски, які вони будували за власний кошт – незабаром демонтують.

Ще однією болючою темою для підприємців є підвищення орендної плати за торгове місце.

Керівництво Речового ринку не проти, аби цю територію забудували. Генеральний директор ринку Володимир Рабінюк розповідає, в сучасних реаліях ринок у центрі міста не потрібен. Каже, давно попереджав підприємців, що на території ринку будуватимуть багатоповерхівки та торговий центр.

Що ж до високої оренди за торгові місця то Володимир Рабінюк розповідає, вимушений піти на такий крок, адже і йому підняли на 30% ціну за оренду землі.

Мешканець прилегло до ринку будинку Ігор Прощенко проти будівництва 5 будинків у цій частині міста. Впевнений новобудови створять транспортний колапс.

Попри те, що оренда трьох ділянок, на яких розташований Речовий ринок, спливає у 2030 році, торговців уже попередили, незабаром територію потрібно буде звільняти.

Напередодні міський голова рівного Олександр Третяк зустрічався з працівниками речового ринку. Пообіцяв знайти шляхи вирішення даної проблеми. Торговці кажуть, якщо ринок все ж заберуть, обіцяють пікетувати до міську раду, та готові навіть голодувати.

Читайте також: Жителів Рівненщини застерігають від щурів