Смертельні хвороби, неприємний запах та зіпсовані речі - усе це може бути наслідком гризунів. На більшості території нашої країни погодні умови наразі дуже сприятливі для розвитку різного роду шкідників. Та чи насправді вони такі небезпечні, з'ясовував Ілля Томашевський.

Чума, сказ, холера та лептоспероз - і це далеко не увесь список небезпечних захворювань, які поширюються цими, милими на вигляд, створіннями. Окрім, того що гризуни є переносниками різних хвороб - вони псують речі, продукти харчування та запаси зернових. У лабораторному центрі кажуть, що нинішні погодно-кліматичні умови є дуже сприятлививми для розвитку різного роду шкідників, в тому числі гризунів.

Вбивати гризунів категорично проти Наталія ЛЕВІТЯНСЬКА. Жінка майже половину свого життя прожила із цими тваринами. Каже, що вони їй приносять неабияку користь. Головне за ними вміти доглядати.

Різниця між дикими та домашніми, або так званими лабораторними гризунами є, кажуть у зоопарку. Хоча і зовнішньо важко відрізнити дикого щура від домашнього. Втім, запевняє, що останнього з впевненістю можна тримати дома, але потрібно пам'ятати про догляд.


Якщо ж ви все таки завели домашнього гризуна, у лабораторному центрі наголошують на відповідному догляді. Що ж стосується диких щурів - усі заклади повинні заключити договори на проведення професійної дезінфекції, аби не стати жертвою нещасного випадку.

Читайте також: Мешканців Рівненщини закликають не купувати небезпечну іграшку