У Рівному відбулося перше судове засідання, щодо викладачки, яка вбила свого чоловіка та стріляла у дочку. Подія сталась у вересні минулого року, неподалік Рівного. Ірину Ігнатюк відразу помістили у СІЗО. Під час досудового розслідування слідчі призначили ряд експертиз. Відповідно до їхніх висновків жінку визнали неосудною. Зараз вона перебуває у лікувальному закладі на Хмельниччині. На суд вийшла відеозв'язком. Більше розповість Яна Євтушок.

Постріли у будинку сім’ї Ігнатюків пролунали 5 вересня 2020 року. Тоді жінка застрелила свого чоловіка і важко поранила доньку, після чого намагалася накласти на себе руки.

Під час досудового розслідування слідчі призначили Ірині Ігнатюк судово-психіатричну експертизу. Відповідно до висновків останньої підозрювану визнали неосудною. Матір вбитого в це відмовляється вірити. Хоче, аби жінці суд призначив покарання.

Відомо, що раніше підозрювана у вбивстві працювала доцентом в Рівненському університеті. Батьки загиблого кажуть, раніше неадекватної поведінки в невістці не помічали.

А сьогодні, 3 березня, відбулося підготовче засідання у цій справі. Щоправда адвокат підозрюваної у вбивстві подала клопотання до суду, з проханням розглянути справу у закритому режимі. Суд клопотання адвоката задовольнив. Зараз Ірина Ігнатюк перебуває в Хмельницькому обласному закладі з надання психічної допомоги. Обвинувачена повідомила суду під час відеоконференції, що погано почувається.

Наразі вирішують питання про оформлення опікунства над дитиною. Наразі дівчинка перебуває у батьків Ірини Ігнатюк. Нам же поза камерою рідні загиблого повідомили, що онука хоче залишитись у бабусі та дідуся, батьків обвинуваченої у вбивстві. 

Читайте також: У Здолбунові чоловік прийшов до поліції написати заяву, а отримав штраф за порушення карантинних вимог