На Рівненщині розпочався перший етап вакцинації. Втім, складно сказати, що люди в захваті від протиковідного препарату з Індії. Ба-більше, медики, теж сумніваються чи взагалі варто вакцинуватися. Наш Ілля Томашевський дізнавався усі "за" і "проти".

Рятує життя чи лише робить вигляд? В Україні розпочалася масова вакцинація. У першу чергу щеплють медиків та літніх людей. З початку вакцинації на Рівненщині, пройти цю процедуру змогли 90 медичних працівників. Проте, є й ті, які не готові цього робити.

Добровільна вакцинація від коронавірусу на Рівненщині стартувала у четвер, 25-го лютого. І не зважаючи на те, що повноцінне щеплення рівнян ще не почалося - переважна більшість людей категорично проти цієї процедури.

Серед відмовок вакцинуватися є багато причин. Зокрема, недовіра до походження ліків, сумнівна ефективність та навіть релігія. Якщо ж перші два фактори ще прийнятні, то віра ніяк не стосується медицини, кажуть у церкві.

Попри негативну тенденцію щодо вакцинування серед рівнян, за словами чиновників, на разі, Рівненщина є одним із лідерів серед інших регіонів у цьому напрямку.

Попри не велику зацікавленість у Індійській вакцині, нею щепили вже понад 3 тисячі людей. Серед них навіть і міністр охорони здоров'я - Максим Степанов, який своїм вчинком хоче довести безпечність вакцини. Проте, подібні заклики люди розглядають, як провокацію, адже з недавна у деяких країнах Європи, навіть аби перетнути кордон недостатньо мати негативний тест - потрібно бути вакцинованим, і не аби якою вакциною, а одніє із трьох затверджених у Європі.

Найближчим часом Україна очікує і постачання ще кількох партій вакцини, від різних компаній. Вони, як і всі інші будуть для громадян безкоштовними.

Читайте також: У Рівному вперше провели операцію на серцевому м'язі