Місцеві хірурги спільно з київськими колегами в обласній лікарні прооперували 52-річного жителя Сарн. Раніше хворих з подібними діагнозами відправляли в інші регіони України. Як проходив процес та як почуває себе перший пацієнт, який переніс складну операцію на Рівненщині, розповість Павло Невесенко.

З помсмішкою на обличчі та зі словами вдячності - саме так почуває себе 52-річний Сергій Дебенко на наступний день після операції. Йому пересаджували власні судини з області грудної клітки та нижньої кінцівки в серцевий м'яз. Це робили для того, щоб відновити повноцінний кровообіг. Рівненські лікарі проводили операцію спільно х фахівцями з Національного інституту хірургії і трансплантології імені Шалімова.

Операцію на серці з відновлення серцевого м'яза, що був ушкоджений атеросклерозом на Рівненщині провели вперше. Раніше пацієнтів з такими діагнозами відправляли в інші регіони України.

Рівненські медики цю операцією називають своєю першою перемогою. Кажуть пацієнтів з подібними діагнозами більше 250-ти чоловік раніше відправляли в інші міста України. Тепер, сподіваються, лікуватимуть людей з такими хворобами у Рівному.

Читайте також: У школі на Рівненщині виявили спалах коронавірусу