Рішення, яке стало приводом для судових процесів Рівненської ОДА з Олексієм Муляренко: 18 липня 2017 року Юрій Приварський на правах першого заступника голови ОДА погодив відпустку Сергію Васильєву. Останній очолював Рівненське обласне управління водних ресурсів. І напередодні його мали звільнити з посади. Тому вчинок Юрія Приварського визнали незаконним. Проте той подав до суду і поновився на посаді. Та ще й домігся виплати компенсації за вимушені прогули. На той час ОДА очолював Олексій Муляренко. Ольга Мосійчук продовжить.

Поновився на посаді, отримав 361 тисячу 200 гривень та звільнився. Мова йде про Юрія Приварського, колишнього першого заступника голови ОДА Олексія Муляренка. Через рік облдержадміністрація оговтується та 21 серпня 2020 року подає до суду щоб ці кошти повернути. Вимагає їх від екс-очільника ОДА Олексія Муляренка. Втім, лише трохи більше 323 тисяч гривень. Той прокоментував цю ситуацію лише у соціальній мережі Фейсбук.

Проте кошти хочуть повернути саме від Олексія Муляренка. Хоч рішення про звільнення Юрія Приварського він приймав неодноосібно.

Окрім того, адвокати не можуть зрозуміти, чому облдержадміністрація зволікала із поданням до суду. На що у представника ОДА свої аргументи.

У ході судового процесу адвокати Олексія Муляренка вкотре наголосили, що їх підзахисний не може відшкодувати ці кошти. Хоча б тому, що не являється службовою особою. Тож вислухавши усі аргументи сторін, суддя розпочала зачитувати зібрані матеріали справи. В яких, до слова, виявилося чимало помилок та питань, що потребували уточнень. Зокрема тих, що лягли в основу цієї справи.

Але зіславшись на брак часу, суддя перервала зачитування матеріалів справи та перенесла судове засідання на 5 березня. Того ж дня, можливо, оголосять і кінцеве рішення по цій справі. 

Читайте також: На Рівненщині закрили нелегальний бізнес, але власника знайти не можуть