Нелегальний бізнес закрили, власника знайти не можуть. На лаві підсудних, у справі викритого нелегального грального закладу опинились охоронець та адміністратор, а організатора досі розшукують в рамках досудового розслідування. Тож який вирок отримали обвинувачені, та чому не можуть встановити особу, яка організувала нелегальний бізнес, який знаходився неподалік одного з торгових центрів Рівного дивіться далі у сюжеті.

15 лютого минулого року співробітники СБУ викрили підпільний гральний заклад, що знаходився на вулиці Гагаріна 39. Зайти у приміщення могли лише особи, яких було запрошено смс-повідомленням на мобільний телефон. Під час обшуку було вилучено 17 системних блоків та моніторів, гроші та чорнову документацію. Було затримано охоронця та системного адміністратора закладу. І хоча їх діяльність було викрито рівно рік тому, на лаві підсудних в очікуванні вироку вони опинились лише зараз.

За інформацією правоохоронців нелегальний бізнес функціонував лише 2 тижні, у нічний та вечірній час. У своїх показах, обидвоє підсудних пояснили, що через тяжке матеріальне становище та необхідність утримання сім'ї погодились на таку сумнівну діяльність.

Згідно з рішенням суду і охоронець, і жінка, яка працювала адміністратором, за свою діяльність заплатять штраф у розмірі 127 тисяч гривень. Головна проблема полягає в тому, що якщо цих осіб, притягнуть до відповідальності, то безпосереднього організатора грального бізнесу досі шукають. За словами прокурора його особу досі встановлюють.

Тож поки розшукується той самий організатор. Реальне покарання понесли лише його підлеглі. До слова, уже з 2021 року гральний бізнес в Україні запрацює легально. До прикладу легалізувати гральний заклад, який фігурує у данній справі можна було б за 250 тисяч доларів, за умови, аби він знаходився на території готелю.

Читайте також: На Рівненщині поліцейські вилучили 35 одиниць грального обладнання