Генпрокурорка виступила за посилення кримінальної відповідальності за злочини проти дітей

Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова виступає за посилення кримінальної відповідальності за вчинення злочинів проти дітей. Про це вона заявила на засіданні комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності, повідомляє УП

Так, коментуючи скандал із рівненською стоматологинею Інною Кравчук, яку звинувачують у насильстві над дітьми під час прийому, Ірина Венедіктова наголосила, що для неї "питання номер один - ратифікація Стамбульської конвенції, треба цим займатися". 

- І треба, напевно, справді вносити зміни до Кримінального кодексу і, напевно, я навіть вийду з цим - нам треба посилювати кримінальну відповідальність за злочини стосовно дітей, - сказала генпрокурорка. 

За її словами, кількість злочинів, скоєних щодо дітей, зросла.

"Це пов'язано з умовами, у яких живе суспільство, ви бачите, який у нас стан злочинності. Діти та жінки, напевно, наразі найнезахищеніші верстви населення, тому треба подумати про ратифікацію Стамбульської конвенції", - сказала вона.

Нагадаємо, у поліції вже порушили п'ять справ проти стоматологині Інни Кравчук. Лікарка своєї вини не визнає та уникає слідчих, наразі лікарської практики стоматологиня не веде. 

Читайте також: Стоматологиня, яка била та шарпала дітей у Рівному, своєї вини не визнає