У поліції розслідують вже п’ять кримінальних проваджень щодо рівненської стоматологині Інни Кравчук. Нагадаємо, на минулому тижні оприлюднили відео, де рівненська лікарка жорстоко б'є та шарпає своїх маленьких пацієнтів. Коли інформація потрапила у мережу, постраждалих щодня стає більше. Адже батьки не знали, а інколи й не вірили своїм дітям, які жалілись на лікарку. Наразі остання не виходить на зв'язок. ЇЇ клініка закрита. Подія шокувала всю країну. Нею зацікавились і у генеральній прокуратурі.

Діти заслуговують на хороші зуби, а їх батьки на хороший якісний сервіс. Так на сторінці власної клініки у соціальній мережі декілька місяців тому розповідала лікар стоматолог Інна Кравчук.

Після оприлюдненого відео з камер спостереження стоматологічної клініки , де впродовж 4 з половиною років працювала Інна Кравчук, її руки надійними назвати важко. Двоє батьків, котрі одразу впізнали на відео своїх дітей звернулися до поліції. Кількість родин, що вважають себе потерпілими - зростає.

Адвокат потерпілих Ярослав Калька, котрий нині працює із чотирма родинами, вважає, що дії стоматологині вірно розцінювати як катування.

Правозахисник підозрює, після суспільного резонансу постраждалих виявиться набагато більше.

Батьки, котрі на цьому відео впізнали своїх дітей не очікували, що таке взагалі можливе, та шкодують, що переступили поріг розрекламованої клініки. Під час спроб потрапити до кабінету їх вміло відмовляли та заспокоювали.

Дитячий психолог Олена Погорєлова пояснює, будь-які медичні маніпуляції дитина сприймає як фізичне насилля.

З'язатися з Інною Кравчук журналістам складно, приватна кліника зачинена, телефон не відповідає.

Наразі триває досудове розслідування. Адвокат Ярослав Калька говорить обвинувачення базуються не лише на наявному відео. Говорить, якщо справу перекваліфікують на статтю катування, а в суді доведуть вину стоматологині, їй загрожує позбавлення волі від 5 років. 

Читайте також: На Рівненщині 3-річний хлопчик напився пігулок