Одні страждають від снігу, інші від води. У селі Антопіль, що неподалік Рівного підтоплені десятки городів. А все через прорив водопроводу. Внаслідок чого озимину та городину, яка там росла затопило. Селяни б'ють на сполох. Бо понесуть численні збитки. А у водоканалі аби вирішити проблему, чекають кращих погодніх умов. Ольга Мосійчук продовжить.

Жителі селища Антопіль підраховують збитки, які завдала їм новоутворена водойма. Зявилася вона через прорив водопроводу. Який пролягає під городами селян.

Окрім фінансових збитків вода посеред городів ще й несе загрозу для життя. Адже донедавна тут каталися діти. Нині їх сюди не пускають, але дорослі цією дорогою ходять. Більше того стояча вода небезпечна й для самої магістралі.

До слова прорив жителі зафіксували у 3 ділянках. І саме по цій магістралі вода з Горбакова потрапляє до Рівного. Якщо ж станеться сильніший прорив, не лише це село, а й Рівне ризикують лишитися без води. Але у водоканалі на заяви місцевих жителі реагують неохоче.

З понеділка, але уже з наступного, обіцяють продовжити роботи у водоканалі і нам.

До прориву, зазначають у водоканалі, люди чиї городи затопило мали б бути готові. Адже знали, де розташовані їхні земельні ділянки.

До слова цьому водогону уже близько 30 років, через, що такі прориви стаються частенько. А щоб замінити лише 1 кілометр такої труби необхідно кілька десятків мільйонів гривень. Таких коштів водоканал немає, тож по можливості замінює найбільш проблемні ділянки. На одній із них на наступному тижні може утворитися озеро. Адже до води, яка протікає з труби додасться ще й сніг, який скоро почне танути. 

Читайте також: Рівненщина претендує на статус пілотної в проєкті відновлення кінозалів