Чоловіка обвинувачують за сімома статтями ККУ

 Справу дубенчанина Максима Кривоша, який улітку у Луцьку захопив автобус із заручниками, направили до суду. Про це повідомляє Офіс генпрокурора. 

Нагадаємо, 21 липня у центрі Луцька Кривош на прізвисько Максим "Плохой" захопив автобус із 13 заручниками та утримував їх упродовж 12 годин. Упродовж дня з автобуса періодично лунали постріли, також обвинувачений кинув бойову гранату у бік правоохоронця. 

Кривош вимагав, аби представники влади, судів визнали себе "терористами в законі", а від президента Володимира Зеленського - щоб він записав відео із заклико подивитись фільм "Земляни". Після того як президент виконав вимогу, терорист звільнив заручників та здався поліції. 

Раніше психіатрична експертиза визнала Кривоша осудним. 

Чоловіка обвинувачують за сімома статтями Кримінального кодексу: ч. 2 ст. 147, ч. 1 ст. 258, ч. 1 ст. 259, ч.ч. 1, 2 ст. 263, ч. 1 ст. 280, ч. 3 ст. 289 та ст. 348 КК України (захоплення та тримання заручників з метою спонукання службових осіб органів державної влади до вчинення певних дій; вчинення терористичного акту та завідомо неправдивого повідомлення про підготовку вибуху; незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими пристроями; примушування працівника автомобільного транспорту до невиконання службових обов’язків шляхом погрози вбивством; незаконне заволодіння транспортним засобом; замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків). 

Читайте також: Дубенський терорист вимагає допитати у суді Зеленського