Вона подолала рак. Рівнянці Олександрі Рибак діагностували страшну недугу 9 років тому. Після трирічного лікування дівчина перемогла хворобу та вже сама стала мамою. У день онкохворої дитини вона поділилася своєю історією із нашими журналістами.

Молода і усміхнена нині Олександра Рибак у юному віці зустрілася із складним діагнозом. В 2012 році їй діагностували - лейкоз. Впродовж півтора роки вона лікувалася в стаціонарі, ще стільки ж приймала суху хімію. Вже 4 роки у неї повна ремісія. Однак, спогади важкого періоду не зникли.

Нині Саша вже сама стало мамою. Говорить, страшно усвідомити як важко в той момент було її батькам. Особливо коли стан погіршився, розпочалися кровотечі та відмовляли внутрішні органи.

Тоді пригадує Олександра, дивувалися усі. Вона ж знає, що допомогло їй одужати.

Не лише молитовної підтримки потребують онкохворі діти. Надважлива матеріальна допомога та донорська кров у необхідній кількості.

Нині на стаціонарному лікуванні в оногематологічному відділенні Рівненської обласної лікарні 16 дітей. На Рівненщині загалом на обліку понад 250 дітей хворих на рак. Медичні чиновники розповідають медперпарати для лікування дітей є, фінансуються вони з різних джерел.

Натомість волонтери розповідають, що не усе так добре в області із з забезпеченням медпрепаратів.

Психологічну підтримку і діткам і їх батькам у нас в області надають лікарняні клоуни "Червоні носи". Після вимушеної карантинної перерви вони знову відновлюють відвідини хворих діток.

Сподіваються що раз на тиждень зможуть радувати дітвору, а волонтери продовжують проводити просвітницьку роботу аби нагадати, що дитячий рак – виліковний. 

Читайте також: Тарифний майдан у Народному домі: чого хочуть протестуючі?